Як в Ужгороді собака-продавець працює за сосиски й печиво

Брати наші менші не перестають дивувати розумом та оригінальністю. Чого тільки не роблять чотирилапі? Вони заслужено вважаються друзями та помічниками людей.

Зокрема, в одному з ужгородських магазинів на проспекті Свободи  є собака-продавець. Звати його Балі.

Пухнастий рудий домашній улюбленець породи померанський шпіц торгує разом зі своєю хазяйкою одягом. «Він не хоче бути вдома один, йому нецікаво, він нудьгує, самотність не любить. Тому беремо його з собою на роботу», – каже пані Людмила.

Миле русяве створіння, схоже на лисичку, допитливо поглядає на людей.

Коли господиня торгує у крамниці, він разом з нею сидить у приміщенні, коли ж вона виходить на вулицю, йде за нею, ніколи нікуди не втікає, просто споглядає перехожих і гріється на сонечку,  розмістившись на бордюрах і чекає на клієнтів. Покупці ж, у свою чергу, радіють, коли бачать Балі, у них одразу піднімається настрій.

Герой публікації на обкладинці газети «Наш Ужгород»

«Він торгує разом зі мною, – зізнається пані Людмила. – Відвідувачів крамниці зустрічає дуже радісно. Загалом Балі – комунікабельний собака, йому потрібна компанія. У квартиру він повертається лише увечері, коли зачиняємо магазин. А так… цілий день тут… між клієнтками».

У магазин одягу дехто заходить навіть заради того, аби привітатися з собакою. У Балі багато шанувальників. Собака дуже дружелюбний і  абсолютно не агресивний.

«Балі поталанило. Коли інші собаки сидять вдома самі без господарів, цей самотужки заробляє собі на харчі, ходить на роботу, – усміхається ґаздиня. – А їсти він любить усе, та найбільше – сосиски та печиво».

Коли дивишся на собаку, хочеться його взяти на руки, побавитися з ним. Балі схожий на іграшку, хоча має свій дійсно собачий характер. Дуже відданий, енергійний і життєрадісний. Дійсно, позитив випромінюють не лише люди, але й собаки!

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, газета “Наш Ужгород”, ексклюзивно для zakarpatpost.net