Наші краяни більше довіряють банкам? Частіше беруть кредити

У другому кварталі 2017 року суттєво збільшився попит на споживчі та іпотечні кредити.

Про це йдеться в аналітичному звіті НБУ за результатами опитування кредитних менеджерів 68 банків, на які припадає 97% активів банківської системи. Про це повідомляє gazeta.ua.

“Попит населення та бізнесу на кредити зростає, банки частіше схвалюють кредитні заявки. На думку банків, основні чинники – зниження вартості кредитів, зростання споживацької впевненості та пожвавлення на ринку нерухомості. Попит на корпоративні кредити теж збільшується. Про це заявили 45% опитаних банків. Він підвищився на всі види кредитів, окрім валютних. Основні причини: потреба підприємств в оборотному капіталі та інвестиціях, зниження відсоткових ставок та необхідність реструктурувати борги”, – повідомили в Нацбанку.

У третьому кварталі банки очікують подальшого збільшення попиту на кредити, насамперед споживчі. Цьому сприятиме зниження відсоткових ставок.

“Протягом двох останніх років банки заявляють про пом’якшення кредитних стандартів щодо споживчого кредитування. Кредитні стандарти іпотеки знижуються три квартали поспіль”, – зазначають в НБУ.

zakarpatpost.net