Яким був закарпатський липень? Чом ти не прийшов, Президенте?

Липень на Закарпатті став місцем невиправданих сподівань. Справа в тому, що тут очікували візит Президента Порошенка (що й казати, дорожню розмітку почали вже були наносити!), називались попередні дати 17 та 20 липня. Але у липні Закарпаття в щільний графік Петра Порошенка так і не потрапило.

Поїздка мала бути робочою, навіть маршрут був відомий – гарант мав відвідати Боржавську вузькоколійку (на неї притягли ретро-паровоза, уже наступного тижня його мають запустити), унікальний Музей лісу та сплаву та один із КПП на кордоні.  Ну а злі язики багато говорили й про те – вже вкотре! – що Порошенко везе на Закарпаття нового «намісника»  замість Геннадія Москаля, пише ukrinform.

– У мережі вже навіть озвучували і прізвища,  – каже Максим Іванов. – Начебто ті люди вже навіть пройшли співбесіди на Банковій та готуються до призначення! Очевидно, що ті, хто так завзято розповсюджував ці чутки, банально не читали закони, згідно яких сьогодні призначення на посаду голови обласної адміністрації проходить виключно за конкурсом, який оголошується після звільнення попереднього голови з посади. Кожен бажаючий може подати пакет документів до Комісії з питань вищого корпусу державної служби, яка після проходження усіх необхідних конкурсних процедур рекомендує Президенту осіб для призначення на посаду. Процес цей триває не один тиждень, і тому усі чутки щодо нового голови – це свідома маніпуляція, – наголошує аналітик.

Впевнений, що дата наступного візиту Петра Порошенка на Закарпаття буде узгоджена і можу висловити припущення, що наступний офіційний візит на Закарпаття буде здійснено не Президентом, а Прем’єр-Міністром України – це був би дійсно логічний крок в усіх сенсах, – каже Максим Іванов.

Тетяна КОГУТИЧ

zakarpatpost.net