Скільки корупціонерів засудили в Україні за півроку

У суді вже встигли розглянути трохи більше 2 тисяч справ

За шість місяців цього року українські суди засудили до позбавлення волі за корупційні оборудки більше 120 осіб. Про це йдеться у статистиці Верховного Суду, оприлюдненій під час прес-конференції, передає “Укрінформ”.

Як стало відомо, загалом 121 корупціонер отримав свій вирок. З них 33 посадовця засудили до обмеження волі та 265 присудили штраф.

Також на прес-конференції повідомили, що за півроку до судів надійшли 4444 кримінальні справи про корупційні злочини та справи про адмінправопорушення, пов’язані з корупцією.

Нині ж у суді встигли розглянути трохи більше 2 тисяч справ. У результаті, до відповідальності притягнули 1373 особи, зокрема 469 – за вчинення корупційних злочинів і 903 особи – за адмінправопорушення, пов’язані з корупцією.

Найбільше відповідали за корупцію у суді представники Нацполіції та МВС – 58 людей, а також військовослужбовці – 44 особи. Також за півроку засудили 29 працівників ДПСУ; одного працівника СБУ; 19 сільських, селищних і міських голів; 32 посадовців місцевого самоврядування.

Утім, статистика свідчить, що за шість місяців жодного суддю чи працівника НАБУ та НАЗК не було притягнуто до відповідальності за такі злочини.

zakarpatpost.net