Стефан Хіпп: «Планів щодо відкриття нового заводу в Україні немає. А от збільшувати потужності нашого виробництва в Ужгороді будемо»

 Сімейна справа родини Хіпп – не просто успішний бізнес. Це бізнес, з розвитком якого він наростив свою філософію та ідеологію. І тут мова йде не лише про здорове харчування, а й про те, який світ нинішнє покоління передасть наступним. В Україні до “органічної філософії” на сьогодні найбільше дозріли молоді мами, пише УКРІНФОРМ. Але популярність цієї філософії серед більшої кількості українців, є, мабуть, лише справою часу. Принаймні про це свідчить європейський досвід.

КРАЇНА З ВЕЛИКИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ І СКЛАДНИМ РЕГУЛЮВАННЯМ

– Коли компанія HiPP вирішила вийти на український ринок і коли розпочала працювати в Україні?

– Ми увійшли на ринок України на початку 1990-х, відразу після здобуття нею незалежності. Спочатку ми працювали через дистриб’юторів, а за кілька років відкрили компанію в Україні, яка торік відзначила 20-ту річницю.

– У яких пострадянських країнах ви почали працювати після розпаду СPCP?

– Ми працюємо в Україні, Росії, Білорусі, Молдові, Грузії, Вірменії, Азербайджані, Узбекистані, Литві, Латвії, Естонії.

– Ви виходили на ці ринки одночасно?

– Ні, це відбувалося поступово. Ми їздили в ці країни. І я пам’ятаю, що одна з перших поїздок була до України. На початку 1990-х у мого батька (Клаус Хіпп – ред.), він художник, була виставка його картин у Києві, і наша родина приєдналася до нього у цій подорожі. Це була моя перша поїздка до Києва.

– Якими були ваші очікування від українського ринку? Чи справдилися вони за 20 років?

– Ми розглядали Україну як країну з великим ринком, де багато дітей. Ми мали дуже високі очікування, і, можу сказати, що вони справдилися. Звісно, все ще є чого досягати. Ми хочемо розширяти і вдосконалювати наш бізнес на українському ринку. У НiPP в Україні працює дуже хороша команда, більш як 250 осіб. На сьогодні наші цілі дуже чіткі: ми хочемо повернути першість на українському ринку дитячого харчування. Ми вже були лідерами, до кризи. І це зрозуміло, що вона вплинула, оскільки всі наші продукти – через високу якість – мають високу ціну.

Крім того, зараз на українському ринку дитячого харчування існує дуже жорстка конкуренція, зокрема з боку Росії.

– Яка ваша особиста оцінка щодо ведення бізнесу в Україні?

– В Україні великі можливості й чудові люди. Регулювання ж і адміністрування надто складні, а це ніколи не буває добре для бізнесу.

– Чи бачите ви певну динаміку з полегшення ведення бізнесу за останні 3 роки?

– Рух відбувається у правильному напрямі. Ми відчуваємо, що є реформи, але вони дуже повільні. Хотілося б, щоб швидше, адже від цього залежить подальший розвиток.

– HiPP має своє виробництво на Закарпатті, чи немає у компанії планів із відкриття нового заводу чи органічної ферми?

– Ми маємо ефективний бізнес в Ужгороді досить давно. Там ми виробляємо чаї для українського ринку. Плануємо експортувати їх до країн СНД і деяких інших країн, що близько знаходяться, таких як Болгарія та Угорщина. А також ми випускаємо дитячу воду в Ужгороді.

Планів щодо відкриття нового заводу в Україні немає. А от збільшувати потужності нашого виробництва в Ужгороді будемо.

zakarpatpost.net