Горе-забудовники вже через суд хочуть домогтися зведення малих ГЕС. Москаль їм не указ

 

Горе-забудовники МГЕСів подали в окружний суд на розпорядження Москаля, а в Хустському районному суді намагаються оскаржити свій провал у Березові.

Про це повідомила спільнота «Хуст – наш дім».

«Незважаючи на те, що розпорядження голови Хустської райдержадміністрації Павлій Н.І. щодо будівництва міні та малих ГЕС на р. Ріка скасовані головою Закарпатської ОДА «горе інвестор» ТзОВ «Ріка Енерго» вирішило шукати своє щастя в Хустському районному суді. І судячи з перебігу сьогоднішнього засідання – не безуспішно.
Як повідомив правозахисник Микола Аннишинець, Хустським районним судом під головуванням судді Довжанина М.М. розглядається справа за позовом ТзОВ «Ріка Енерго» до Березівського сільського голови про визнання недійсним та скасування розпорядження сільського голови № 30 від 10.07.2017 року «Про громадські слухання».

Нагадаємо, дане розпорядження видане сільським головою с. Березова, стало підставою для розблокування жителями 10.07.2017 року автодороги «Хуст- Долина».
Після того, як головуючий в судовому засіданні Довжанин М.М. відхилив два клопотання юриста – Миколи Аннишинця:
1. Про витребування від голови Березівської сільської ради Біляка Б.І. статуту територіальної громади с. Березово та рішення сільської ради про його затвердження (Суддя відхилив клопотання, мотивуючи тим, що суд не має доказів того, що існує такий статут);
2. Про визнання обов’язкової участі у справі відповідача – голови Березівської сільської ради Біляка Б.І., який може надати достовірну інформацію, що стосується даної судової справи (Суддя відхилив клопотання, мотивуючи тим, що ще зарано це робити.)
справу було відкладено на 9.30 год. київ. часу 11.08.2017 року.
Наразі, суддя Довжанин М.М. радиться до 9.30 год. п’ятниці, чи задовольняти третє клопотання, заявлене в сьогоднішньому судовому засідання, про його відвід. Не важко спрогнозувати, яке буде прийнято рішення суддею в п’ятницю. Куди два – туди і третє!?
Та, поки чекаємо. А в п’ятницю, 11.08.2017 року запрошуємо всіх активістів та просто небайдужих жителів краю прийти в суд та підтримати Березівську громаду в її, ще не завершеній боротьбі.

В разі скасування Хустським районним судом розпорядження Березівського сільського голови № 30 від 10.07.2017 року «Про громадські слухання» «горе інвестор» ТзОВ «Ріка Енерго» продовжить судову тяжбу і добиватиметься через Закарпатський окружний адмінсуд скасування всіх розпоряджень голови Закарпатської ОДА що стосуються заборони будівництва міні та малих ГЕС як на Хустщині, так і в цілому в Закарпатті.
Це може призвести до нових конфліктів не тільки на Хустщині, а й в нашому краї в цілому», – йдеться у повідомленні.

Утім активісти й надалі не збираються здаватися. Вони відстоюватимуть закарпатські ріки та права мешканців Хустського й Тячівського районів.

zakarpatpost.net