Українцям треба чесно сказати, коли піднімуться тарифи на газ, – Герус. ВІДЕО

Не потрібно обдурювати населення. Якщо введення абонентської плати за газ передбачає збільшення тарифу, то потрібно людям чесно сказати, коли це станеться.

Про це в ефірі інформаційного проекту «Почути Україну» (щоп’ятниці о 21:30 на телеканалі ZIK) сказав екс-член НКРЕКП, експерт з питань енергетики Андрій Герус.

«Люди не такі дурні, як їх намагаються презентувати. Кожен у своїй області може порахувати свою абонплату за рік, розподілити її на місяць і порівняти з тим, що платилося раніше», – розповів Герус.

Тому не потрібно обдурювати населення. Якщо абонплата передбачає збільшення тарифу, то потрібно чесно людям сказати, де і коли відбудуться підняття. Також експерт підтримує двоставковий тариф, пише zik.ua.

«Я підтримую впровадження двоставкового тарифу. Тому що в кожного облгазу є постійні затрати, які так чи інакше треба покрити. Тому що підтримується тиск у квартири, незалежно від того, чи поїхали споживачі на море відпочивати, чи щодня споживаєтся газ. Але з іншого боку, є і частина змінних затрат, які залежать тільки від того, чи споживаєтся газ, чи ні», – прокоментував Герус.

Він додав: «За 20 хвилин ми у студії знайшли абсолютно здорову формулу, яку можна запровадити, і яка взагалі може сприйматися всіма сторонами. Тому, якщо дійсно є бажання, то ці питання, дуже легко вирішуються. На превеликий жаль, наш регулятор, якщо говорити дипломатично, дещо дивно веде в цьому питанні. І ті скандали та збурення, які виникають, абсолютно нікому не на користь, а просто є деструктивними. І тому стає зрозуміло, чому споживач їх просто не сприймає».

zakarpatpost.net