Родзинки Закарпаття: джерело в Соймах, джерело в Квасах та водоспад Труфанець. ВІДЕО

Користувач Молодіжний туризм опублікував на своєму каналі у YouTube дивовижне відео мальовничих закарпатських краєвидів.

Три родзинки Карпат – три унікальні куточки: джерело в Соймах, джерело в Квасах та водоспад Труфанець просто зачаровують.

Відео супроводжує коментар: “Труфанець – найвищий водоспад у Закарпатті! Вода тут падає з висоти 36 метрів, утворюючи систему з п’яти мальовничих каскадів. Для зручності туристів тут облаштована дерев’яна альтанка у гуцульському стилі, якраз над Труфанцем. Водоспад оточений лісом, тому літньої днини тут знайдете комфортну прохолоду, і затінок.
Заїдемо сюди, подорожуючи по Карпатах 😍 .

Мінеральна вода, яку видобувають у селі Сойми, має найбільший вміст кальцію серед усіх гідрокарбонадних вод України, наявні й інші мікроелементи. В одному літрі сойминської води стільки ж кальцію, скільки в двох склянках молока! Воду можна не лише пити – можна й приймати мінеральні ванни. Аналогів цій мінеральній воді в Україні більше немає.

Село Кваси. Ця земля з давніх-давен славиться цілющими джерелами єдиними в Україні унікальними вуглекислими миш’яковистими водами, які лікують ревматизм, радикуліт, остеохондроз та інші недуги. Аналоги цим “квасним” водам у світі є тільки у Німеччині (курорт Баден-Баден), на острові Сахалін та на французькому курорті Ля-Бурбуль. Перша у Квасах водолікарня з купальнями, яка мала назву “Буркут”, була збудована у середині ХІХ століття, за часів панування Австро-Угорської монархії. На мінеральних джерелах поправляли своє здоров’я заможні родини з Австрії, Німеччини”,  – йдеться у повідомленні.

Отже, приємного перегляду.

zakarpatpost.net