Чому закарпатці не хочуть бачити на шкільних лінійках депутатів та чиновників

Після публікації zakarpatpost.net  «Чи дозволять закарпатці депутатам та чиновникам піаритися в школах 1 вересня» та аналогічних матеріалів у ряді українських ЗМІ,  почалося жваве обговорення теми у соцмережах. Краяни дуже негативно висловлювалися щодо  відвідин посадовцями свята першого дзвоника.

А все почалося з того, що на сайті Чернівецької міської ради з’явилася петиція, у якій автор просить заборонити чиновникам, депутатам та іншим особам, крім працівників навчальних закладів, дітей та батьків, виступати на заходах, присвячених початку та закінченню навчального року.

Обкладинка свіжого номера газети “Наш Ужгород”

Звісно, пропозиція є дуже слушною, оскільки традиційно перед святом 1 вересня  обласні ради, ОДА, міські, районні та навіть сільські ради складають списки своїх працівників та депутатів , у яких вказують,  хто з них і в навчальних закладах виступатиме.

Такий радянський розподіл «обов’язків» досі ніхто не відмінив. На Закарпатті подібні піар-кампанії є невід’ємною часткою шкільних  урочистостей.

Хоча існує закон про декомунізацію, фактично ми досі живемо старими стереотипами, більше того, переносимо їх туди, де виховується підростаюче покоління.

Більш детально читайте у свіжому номері газети «Наш Ужгород»

zakarpatpost.net