АНОНС. В Ужгороді одружуються і школярі, і пенсіонери, а дітей називають і Норбертами, і Стеллами

Які тільки імена зараз не придумують батьки, аби їхнє дитя відрізнялося від інших… Та річ не тільки  в цьому. На жаль, Ужгород протягом останнього часу має від’ємний приріст населення. Молоді родини не поспішають заводити дітей. А на другого-третього наступника взагалі закарпатці зважуються все рідше. На демографічну ситуацію вплинула і війна в державі, і безгрошів’я, і загалом песимістичні настрої у краян.

Краса у імені твоїм…

Кажуть, як корабель назвеш, так він і попливе. Отак і з людьми. Тож батьки часто перед тим, як придумати ймення для чого чада запасаються купою спеціальних книжок та переглядають сотні Інтернет-ресурсів, або ж нарікають дитя на честь героїв кінострічок чи літературних персонажів.

До слова, цьогоріч з’явилася мода називати малюків слов’янськими іменами, хоча залишаються популярними і незвичні, навіть малозрозумілі для закарпатців, утім деякі поширені колись ймення знову повертаються.

Обкладинка свіжого номера газети «Наш Ужгород».

«Дивно, але такі розповсюджені колись імена як Петро та Федір нині стали дуже рідкісними. Не часто дівчат зараз називають Вірами та Маріями. Однак у той же час ужгородці почали називати малят Артемами та Меланіями, Августинами, Вадимами та Нінами,  колись досить поширеними. А от  серед екзотичних імен у цьому році у тренді: Олівія, Норберт, Нарін, Армандо, Ассія, Паола, Вівіана, Ренат, Стелла, Єсенія. Серед звичних імен наразі поширені: Юлія, Софія, Еміліана, Дарина, Олександр, Ярослав, Мирослав, Назар» , – розповідає газеті «Наш Ужгород» головний спеціаліст міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Ольга Рябінічева.

Також за словами пані Ольги народжуваність в Ужгороді бажає кращого.

Продовження матеріалу читайте у свіжому номері газети «Наш Ужгород».

zakarpatpost.net