Чим закінчився шкільний скандал зі цькуванням донецьких переселенців

В Ужгороді отримав продовження скандал навколо сім’ї переселенців із Донецька, які намагалися влаштувати дочку в місцеву “елітну” школу “Престиж”.

Завдяки резонансу про цькування сім’ї переселенців стало відомо в Ужгородській міськраді. Директора і вчителя школи “Престиж” вирішили притягнути до дисциплінарної відповідальності, пише сайт “Вести”.

Директор школи “Престиж” Наталія Гриценко запевняє, що поведінка батьків для неї також стала шоком.

“Поведінка батьківського комітету мене обурила. Із ними на початку були проведені бесіди – якщо допомагають, то за бажанням. Але коли я побачила це відео, у мене просто не було слів. Учителю оголосять догану. Потреби купувати якісь парти і шафки у нас не було – батьки планували облаштувати зону для розвивальних ігор. Але у нас є діти із соціально незахищених сімей, які не здають гроші. І від них ніхто не вимагає. Це поодинокий випадок, який, на жаль, стався”, – сказала Гриценко.

За її словами, дівчинка в школу так і не прийшла, хоча досі у ній значиться.

“У школі така практика, що директор каже – потрібні шафки або парти. А гроші, абсолютно не криючись, вимагають голови батьківського комітету, – розповів адвокат постраждалої сім’ї Дмитро Коробко. – Коли батьки сказали, що не здаватимуть гроші, їм відповіли: “Значить, для вашої дочки заб’ємо гвоздик, щоб вішала на нього одяг, по килимах нехай не ходить і займатиметься стоячи”.

Батьки учнів першого класу влаштували цькування сім’ї переселенців. Спочатку оголосили, що потрібно здати 2500 грн на ремонт і меблі. Загалом – 97 тис. грн з класу. Також вимагали 400 грн на зошити.

Сім’я відповіла, що заплатити не може. До того ж вважає такі побори корупцією, бо, за законом, ремонтом і меблями школу забезпечує держава. Після відмови, один з батьків “активу” класу згадав, що сім’я з Донецька. Назвав сепаратистами, які говорять “псячою мовою”. До батька першокласниці лізли битися, а місцевий пішов у поліцію “писати заяву на сепаратистів”.

zakarpatpost.net