Двічі в один будинок… за ніч проникли злодії у Сторожниці

Днями у селі Сторожниця, що біля Ужгорода, двоє зловмисників двічі за ніч обікрали один і той же приватний будинок.

Про це газеті «Наш Ужгород» повідомила постраждала ужгородка Власта Негря.

«О 01:50, прокинулась від незрозумілого звуку, вслухавшись почула що хтось біжить у мене в дворі і їде велосипед. Підійшовши до вікна, помітила, що двері відчинено… Розбудивши чоловіка, вийшли на подвір’я власного будинку. Побачили таку картину: гаражні ворота зламано і двері на вулицю також… Дитячого велосипед не було…. Викликали поліцію… Поліція приїхала о 02:50 (приблизно).  Взяли покази і слідами злодіїв пішла собака…. На жаль, поряд із будинком грабіжника, вона втратила слід. Але на пригода не завершився…

Попід ранок, о 5:50 год. прокинулася від того, що хтось зламує двері і вривається в будинок. Після того, як я всюди увімкнула світло і підняла галас,  незнайомці почали втікати. Виглянувши у вікно побачили двох чоловіків, один з яких був в светрі бордового чи то коричневого кольору.

Знову викликали 102. Сподівалися, що собака точно вже занюхає слід, – каже жінка. – Оскільки була вже практично 6 година ранку, почала телефонувати сусідам та знайомим, розбудила сина… Сусідка підтвердила, що в Новому районі проживає один з її знайомих, який постійно ходить в такому светрі і цей підліток зі своїм товарищем вже неодноразово «засвічувалися» на різних пограбунках. Та ще й собака, що йшла за слідами злодіїв також зупинилась за кілька метрів від будинку, де проживав один із них».

Проте поліція до потерпілої приїхала чомусь без собаки. Правоохоронці вислухали розповідь і проїхалися околицями,завітавши в гості до одного з грабіжників. У нього в квартирі була лише мама. Де знаходився її син,жінка не знала, але підтвердла. Що одягненим він був у бордовий светр.

«Протягом цілого наступного дня телефонувала поліції, бо не знала, чого чекати на наступну ніч, – продовжує далі розповідь Власта. – І ось, десь о 15:00 один з підозрюваних підлітків почав ніби прогулюватися   біля будинку… Чоловік вибіг на вулицю, запросив його в двір і почав розпитувати. Звичайно, що хлопець заперечував… Я знову викликала поліцію. Приїхала група у складі одного поліцейського. Чоловік заявив, що поряд з нашим будинком знаходяться магазин і готель, де встановлено камери.

Не знаю, що в поліції проходило, але нас повідомили: “Хлопці не зізнались, камери не працюють, силою змушувати зізнаватись їх не будуть, адже велосипед того не вартий і взагалі, вихідні дні і їх відпустили за фактом “Недостатньо доказів”.

Тож справу могли спустити «на гальма», але закарпатський військовий зробив те, чого не змогли зробити поліціанти.

«Щиро вдячна Ігорю Глюзю, який охороняє спокій та сон на сході нашої України в АТО в складі 128-ї ОГПБр 15 ОГПБ. Дякуючи долі, саме в ці дні, він прибув у військовий шпиталь м.Мукачево і його було відправлено  на МРТ в м.Ужгород…. За короткий період він розкрив злочин, який виявився не під силу іншим професіоналам», – наголосила Власта Негря.

zakarpatpost.net