Скандал із законом “Про освіту” триває: Гройсман доручив розтлумачити його Євросоюзу

Україна повинна розтлумачити Європейському Союзу деякі положення закону “Про освіту”, який піддався критиці з боку іноземних держав. Про це сказав журналістам прем’єр-міністр Володимир Гройсман, перебуваючи в Київській області, передає прес-служба Кабміну.

Так, відповідне доручення прем’єр дав голові МЗС Павлу Климкіну, голові Міносвіти Лілії Гриневич. За його словами, вони спільно з керівництвом Комітету Верховної Ради з питань освіти повинні зустрітися з послами країн ЄС та роз’яснити деталі закону і як він буде працювати.

Гройсман зазначив, що Україна віддана демократичним цінностям і виконує свої зобов’язання з дотримання прав національних меншин. Він підкреслив, що державною мовою все ж є українська, пише Сьогодні.

“І закон “Про освіту” дає можливість забезпечити нормальний доступ до мов національних меншин, і одночасно надати нові можливості для розвитку української мови”, – додав він.

Пізніше невдоволення новим законом висловили Угорщина, Молдова, Росія.

У свою чергу колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко пояснив, що претензії до України у зв’язку з новим освітнім законом безпідставні, бо він прописаний коректно і відповідає міжнародним нормам.

 zakarpatpost.net