Пилипець: село, де найромантичніша в Україні осінь

Село Пилипець знаходиться на Закарпатті, на відстані ста тридцяти кілометрів від Ужгорода і ста дев’яноста кілометрів від Львова. Населений пункт розкинувся у підніжжя гірських масивів – Гимба і Магура-Жида. До найближчого курорту – Подобовця відстань складає три кілометри. До Міжгір’я відрізок шляху становить двадцять п’ять кілометрів. Тут розташована велика кількість сучасних готелів Пилипця, котеджів і садиб.

Відпочинок в Пилипці: розваги взимку і влітку.

Гірськолижний курорт Пилипця розташований поблизу ріки Плошанка. Траси для лижників облаштовані на схилах гір Гимба і Магура-Жида, які знаходяться по сусідству. Зона, призначена для катання, розпочинається на висоті сімсот метрів над рівнем моря.

Найвищі траси обладнані на вершині гори Гимба, яка височіє над рівнем моря на висоті одна тисяча чотириста дев’яносто сім метрів. Тут є спуски як для новачків лижного спорту, так і для професіоналів. Загальна довжина трас гори Гимба складає двадцять кілометрів.

На горі Магура-Жида всього чотири спуски. Найбільш довгою є траса, яка починається на вершині гори Гиба і завершується неподалік від селища. Протяжність даного спуску становить більше ніж шість кілометрів. На сусідній горі траси не настільки вражаючі. Їх максимальна довжина становить лише півтори тисячі метрів. Також Пилипець відомий своїми «дикими» схилами, які користуються попитом серед місцевих і іноземних фрірайдерів, пише Укрінформ.

В районі гірськолижного курорту, можна обрати комфортабельний готель. Гарні умови для проживання і відпочинку пропонує міні-готель «Карпатський Кайф», розташований поблизу підйомників гірськолижного курорту. Великою популярністю серед туристів користуються наступні готелі Пилипця – «Вілла Річка», «Гранд Готель Пилипець», «Заринок», гостьовий  будинок «Карпатські Зорі». Тут можна взяти напрокат гірськолижне спорядження, замовити послуги трансферу.

Відпочинок у Пилипці не обмежується гірськолижним курортом! В даній місцевості, на відстані трьох кілометрів від селища, на висоті чотирнадцяти метрів красується відомий водоспад Шипіт, який зачаровує туристів своєю красою. Тут також розташована канатно-крісельна дорога, яка веде на гору Гимба. Звідси відкривається гарний краєвид на Карпати. Туристам, під керівництвом гіда, пропонують піднятися на вершини гір:

  • Гимба;
  • Стій;
  • Жид-Магура.

Від Пилипця на відстані тридцяти дев’яти кілометрів, в мальовничій місцевості, мандрівники зможуть побачити відоме озеро Синевир.

Історичні пам’ятки Пилипця

В Пилипці знаходиться церква Різдва Пресвятої Богородиці, побудована із деревини, яка цінна іконостасом, датованим XVIII сторіччям. Поруч із нею зведена дерев’яна дзвіниця, що складається з двох ярусів. В Пилипці також діє музей дерев’яних церков, в якому представлені макети тридцяти верховинських та прикарпатських храмів, дзвіниць.

Щоб відпочинок був приємним і безтурботним, рекомендується зарання забронювати готель на сайті Hotels24.ua — Безкоштовне Бронювання і Відгуки. Найкращі готелі Пилипця — «Газдівська хижа», «Аратта», приватні садиби «Козацька хата», «У Юлі», «Стара Хата», «Між горами», «У Андріани» та інші оснащені всім необхідним для комфортного проживання.

zakarpatpost.net