Прив’язала біля кладовища і заклеїла рот: Жінка знущалася над сином

58-річна жінка прив’язала 7-річного хлопчика до дерева неподалік кладовища, заклеїла йому рот скотчем та погрожувала вчинити так само з його братом-близнюком, якщо не буде слухняним.

Як пояснила сама жінка, в такий спосіб вона допомагала своїй подрузі виховувати її синів, повідомляє УП. Життя з посиланням на ГУНП в Сумській області.

Слідчі Охтирського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі… малолітнього або … щодо двох чи більше осіб).

Тепер “горе-виховательці” загрожує обмеження волі терміном до 5 років або позбавленням волі на такий самий час.

Те, що у сосновому лісі навпроти центрального кладовища літня жінка прив’язала до дерева хлопчика, заклеїла йому рот скотчем, а поруч із ними плаче інша дитина, помітило подружжя грибників, що проходило повз.

Про це вони сповістили поліцію.

Коли працівники Охтирського відділу поліції прибули за викликом, чоловік та жінка вже звільнили дитину.

Поруч із ними лежали мотузки, якими хлопчик був прив’язаний до дерева. Поліцейські доправили всіх учасників події до відділку для з’ясування обставин.

7-річні постраждалі діти – брати-близнюки. Їх та меншу сестру виховує 26-річна мама-одиначка.

Оскільки старші хлопчики дуже непосидючі, вона попросила свою старшу подругу провести з ними роз’яснювальну бесіду.

Мати сподівалася на те, що у 58-річної жінки, котра має життєвий досвід, знайдуться більш проникливі для дітей слова.

Однак та вирішила вчинити по-своєму, й розпочала “виховний момент” із погроз, – розповів начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

Прихопивши з дому мотузки та скотч, вона відвела хлопців за кладовище, прив’язала одного з них до дерева та заклеїла рот скотчем, погрожуючи іншому зробити те саме. В цей час недалеко проходило подружжя грибників, котрі відігнали “виховательку” та врятували малих“.

Як говорять працівники поліції, яким довелося опитувати жінку, з нею досить непросто розмовляти: вона вважає, що нічого злочинного не зробила, а її вчинок – лише “урок”.

26-річна мама стверджує, що не просила свою подругу вести кудись дітей і тим паче настільки лякати – мова йшла лише про бесіду.

Після випадку біля кладовища з братами-близнюками працює психолог.

За даними поліції, хлопчики досить швидко заспокоїлися, про наслідки такого “виховання” говоритимуть після роботи із фахівцем.

zakarpatpost.net