В Ужгороді встановлюють нові зупинки по 70 тисяч

В залежності від розміру, облаштування однієї зупинки коштуватиме від 45 до 70 тисяч гривень.

Обіцяють, що вони будуть гарними і сучасними.

«Одна фірма отримає право на розміщення сітілайтів, як частин конструктивного елементу зупинки, інша – за рахунок GPRS-обладнання надаватиме послуги з відстеження маршрутів загального користування»,  – кажуть у мерії.

Роботи вже почалися.

Отже, дві зупинки буде замінено на проспекті Свободи – біля будинку №3 та 16-поверхівки, на площах Поштовій, Ш. Петефі (біля школи №9), Кирила і Мефодія (біля храму), на вулицях Минайській, Митній, Фединця. Встановлять їх за рахунок двох інвесторів, з якими міська рада уклала угоди.

Крім того, планують встановити сучасні автобусні зупинки там, де місця очікування транспорту зовсім не облаштовані. За підсумками півріччя фінансового року з міського бюджету на це будуть виділені кошти – близько 2,5 млн гривень.

Щодо зупинок-комплексів із торговими павільйонами, яких у місті приблизно 60, і які не оновлювалися понад 10 років, буде проводитися реконструкція за рахунок підприємців, які їх орендуватимуть. Тобто, обов’язковою вимогою конкурсу щодо оренди зупинок-комплексів з торговими павільйонами є їхня реконструкція. До прикладу, підприємець отримав право на укладання договору оренди і взяв на себе зобов’язання протягом трьох місяців зробити реконструкцію за сучасним проектом, погодженим міською радою, зупинки на площі Дружби Народів. Так само найближчим часом оновлять ще 2 зупинки – на Минайській та навпроти автостанції-1.

zakarpatpost.net