В Ужгороді відбудеться Хресний хід навколо міста

У ніч з 28 на 29 вересня з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, в Ужгороді відбудеться Хресний хід навколо міста.
Збір учасників – у четвер, 28 вересня, о 19.30 у Свято-Троїцькому храмі (район Боздошського парку), де священослужителі звершать молебень за благословенний початок Хресного Ходу.

Після цього орієнтовно о 20.00 розпочнеться Хресний хід, який триватиме аж до ранку, повідомляє Єпархіальний інформаційний відділ.

Маршрут Хресного ходу пролягатиме від Боздошського парку у сторону Нового району, вулиці 8 Березня – Ген. Свободи – Можайського, відтак на Минай-Розівку-Кінчеш-Баранинці-об’їзною дорогою – до словацького кордону – вулиці Собранецьку-Закарпатську-Загорську, Баб’яка і знов до храму у Боздоші, де буде звершено ранкове богослужіння.

Вірники загалом мають здолати орієнтовно 31 кілометр, що, до слова, майже дорівнює кілометражу Хресного ходу до села Домбоки Мукачівського району на свято ікони Божої Матері «Скоропослушниця» – 35 км.

Уперше Хресний Хід навколо Ужгорода відбувся у 2014 році і став щорічним. Відбувається він напередодні вшанування ікони Божої Матері «Призри на смиреніє», яка й супроводжує учасників Хресного ходу.

Окрім того, завжди у молитовному шляхові вірники з великою шаною несуть святиню кафедрального собору Ужгорода– ікону Божої Матері «Ужгородську».

Символічним є те, що Хресний Хід відбувається опісля Дня міста обласного центру Закарпаття, а також на другий день після престольного свята кафедрального собору Ужгорода.

zakarpatpost.net