В Ужгороді з’явився камінь із міста, у якому Христос здійснив перше диво

Сьогодні в Ужгороді  відбулося урочисте відкриття Каменя Бажань.

Встановлено його перед РАЦСом і привезено із Кани Галідейської.

Автор проекту, мандрівник і письменник із Одеси Алекс Штрай розповів zakarpatpost.net, що перший на території України камінь кохання було встановлено 15 років тому в Одесі.

«Із того часу я встановив більше 20 каменів у різних містах України, – наголосив пан Алекс. – Справа в тому, що мені хочеться, аби кожен зміг доторкнутися до часточки святої землі, а поїхати в Ізраїль не кожен має можливість. Таким чином камінь із міста, де Христос звершив своє перше диво, перетворивши на весіллі воду на вино, відтепер виконуватиме бажання і ужгородців».

Відтак Камінь Бажань урочисто відкрили наречені, що на День міста поєднали своє долі – пара Мар’яна та Михайло.

«Ми щасливі, що маємо можливість першими торкнутися дива, радіємо, що відтепер ми разом», – зізналися газеті «Наш Ужгород» молодята.

І оскільки у перекладі з єврейської слово «Петро» означає камінь, Алекс Штрай, виголошуючи нареченим вітальну промову, попросив їх загадати бажання і якщо в пари народиться син, назвати його Петром.

Редакціі zakarpatpost.net  та газет «Наш Ужгород», «Закарпатські оголошення», «Неділя», «Поради», «Мукачево Express», «Наш Хуст»  також отримали від автора проекту приємний сюрприз – камені бажань, які незабаром здійснюватимуть мрії наших  читачів.

Деталі очікуйте згодом.

zakarpatpost.net