Чому закарпатці приїжджих грибників побили всім селом?

Історію потерпілого на ім’я Степан опублікувало видання «Севлюш Інфо».

За його словами, інцидент стався 21 вересня, коли він із друзями на двох автомобілях у складі 13 осіб, виїхали в Межигірський район село Слобода.”Під час збору грибів ми розділилися на дві групи. 7 осіб пішли верхом, а я, і ще п’ять моїх друзів йшли біля підніжжя гори. І вийшло так, що та група, яка йшла верхом, заблукала”, — розповів Степан.

Чоловік стверджує, що вони почали питати у місцевих жителів, як можна знайти заблукалих, після чого розділилися.

“Під час пошуків і опитувань, ми звернулися до десяти місцевих жителів, щоб знайти хоч якусь підтримку або допомогу. Раптом ми почули звук вибуху петарди, а через кілька хвилин ще один вибух. Потім ми зрозуміли, що так місцеві подають сигнали для “збору громади ”

За словами Степана, вони відчули, що «запахло смаженим», побачивши віз поперек дороги, якою їм відрізали шлях із одного боку, а з іншого — перекрили автомобілем.

«На нас з усіх боків пішли люди: старі, малі, жінки, тверезі і п’яні, з дрючками, трубами, ланцюгами й арматурою. Один чоловік позаду цієї „групи односельчан“, на мою думку, був навіть зі зброєю. Загалом, мирних селян зібралося близько півсотні», — розповів він.

«Перше запитання натовпу до нас прозвучав таке: „Кому грибочків захотілося?“. А далі на нас посипалися удари. Били кулаками, ногами, палицями і всім „арсеналом“, що був у них при собі. Ніхто не дивився куди б’є. Навіть лежачих не шкодували», — додав чолові, пише Високий замок online .

Степан стверджує, що одна жінка стояла на пагорбі і кричала: «Паліть їм машини, а їх кидайте в канаву».

«Найбільше постраждав мій товариш Євген. Він сидів у машині на задньому сидінні. Місцеві спочатку розбили вікно з боку водія, обірвали обшивку на задніх дверях, вирвали сидіння, щоб дістатися до нього. Хтось відкрив багажник і звідти наносив удари по Євгену. Били його, мабуть, чоловік 15. Женя зараз у реанімації з важкими побоями, а його батько в травматології зі струсом мозку», — заявив він.

За словами чоловіка, всі гриби, що вони зібрали, розлючені місцеві жителі викинули з машин і дали їм 5 хвилин на те, «щоб нас тут не було».

«Дорогою спробували зателефонувати ще раз до заблукалих, і додзвонилися. Вони повідомили, що вже зв’язалися з рятувальниками, але повинні якось переночувати в лісі. А ми в шоковому стані, близько 22:00, поїхали додому. Вранці 22 вересня, нам подзвонили друзі і повідомили, що їх знайшли рятувальники. Тільки тоді ми почали „відходити“ і думати про те, що так все це не можна залишати, тим більше, що побої стали давати про себе знати», — додав він.

Після цього потерпілі звернулися в поліцію і з них зняли побої.

У свою чергу коментатори в мережі заявили, що Степан і його друзі самі спровокували конфлікт, відібравши у місцевого жителя гриби, при цьому побивши його.

zakarpatpost.net