Серед найчистіших річок України – Тиса, Уж та Латориця

Через значний рівень забрудненості жодну річку України не можна назвати кришталево чистою.

У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов’я – Кальміусі та Кальчику, на яких розташований Маріуполь, повідомляє slovoidilo.ua.

Протягом року в цих річках зафіксовано понад 27 випадків масштабного забруднення вод сполуками мангану, міді, хрому та азоту. А після скидання відходів підприємствами, їхні рівні у воді перевищують норму в десяток разів.

Від забруднення також страждає Полтва, яка тече через Львів. З початку року тут зафіксували 57 випадків сильного забруднення. Найбільний вміст сполук азоту в ній у 30-35 разів перевищував допустимий, а органіки – до 18 разів вищий.

Автор: slovoidilo.ua
У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов'я – Кальміусі та Кальчику.
У 2017 році найгірші результати мали дві річки басейну Приазов’я – Кальміусі та Кальчику.

Дніпро має статус “помірно забрудненої”. Хоча з початку року в річці зафіксували майже сотню випадків високої забрудненості води. Найгіршою ситуація була на Київському, Канівському, Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах. Показники марганцю часом перевищували норму в 20 разів, а з міді – в десять. На Дніпровському водосховищі цього року помітили лише 6 випадків забруднення. На Каховському не зафіксували жодного.

У більшості річок країни рівень нафти не перевищував норму з початку року. Серед найчистіших річок України з великих – Тиса, Уж та Прут, а серед менших – річки Латориця, Бистриця та Ірпінь.

zakarpatpost.net