Остап Дроздов про мову в Україні

Російська мова отримала величезний імпульс для поширення та розвитку через війну і Революцію гідност,і вважає тележурналіст та письменник Остап Дроздов. Про це сказав на конференції з питань мовної стійкості, яку організувала ГО “ЮЕЙ мова”.

“Російсьмовний українець був співавтором Революції, а відтак української державності. Російськомовні є героями України та учасниками АТО, – сказав Остап Дроздов. – Хочу, щоб кожен російськомовний військовий сказав публічно: “Я воюю за свою російську мову в Україні”. З кожним із них важко говорити, бо скаже: “Ти сопляк, тут роздумуєш, а я в той час сиджу в окопі”. І буде правий. Але свою правоту вони використовують для промоції російської мови в Україні”.

Зазначив, що російська не сприймається в Україні як мова ворога та окупанта. Вважає, що українці не хочуть бути першими у власній державі, пише gazeta.ua.

Обкладинка газети «Мукачево Express»

“Слабкі люди вірять у свою квотність та прораховану відсотковість. Зробили квоти для української мови, переходять на російську у спілкуванні з її носіями. Ми повинні мати сміливість вийти з зони свого дискомфорту, до якого звикли. Пора качати права. 25 років російськомовні жили в ідеальних умовах. Мали засилля свого контенту, свій російськомовний шоу-бізнес, медіа, друковану продукцію в невичерпних масштабах. Але це базувалося на моїй дискримінації. На дискримінації людини, яка в чужомовній атмосфері не мала можливості реалізувати свої мовні права.

Інтерв’ю з Остапом Дроздовиим нашого журналіста Валентини ЖУК читайте у свіжому номері «Мукачево Express». У продажу з 6 жовтня.

Нагадуємо, що зустрічі з Остапом Дроздовим відбудуться: 06.10.2017 о 16.00 в Мукачеві (центральна бібліотека, читальна зала, 3 поверх), 07.10.2017 р.  о  15.00  в актовій  залі санаторію «Квітка полонини», 08.10.2017 р о 15.00 в кафе санаторію «Сонячна долина» (Поляна), 09.10.2017  о 17.00 в закарпатській бібліотеці ім. Ф.Потушняка в м. Ужгород.

zakarpatpost.net

 

One thought on “Остап Дроздов про мову в Україні

  • 05.10.2017 at 14:10
    Permalink

    Провокатор звичайний.

Comments are closed.