«Бути в п’ятірці кращих — це вже перемога» – ужгородська вчителька, фіналістка премії Global Teacher Prize Ukraine

 

Фіналістка премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine та організаторка премії, представниця ГО «Освіторія» розповіли про конкурс, який цьогоріч вперше відбувся в Україні.

Global Teacher Prize Ukraine — це національна премія, яка є частиною міжнародної премії Global Teacher Prize, заснованої в 2014 році, інформує Громадське радіо.

«Ми отримали понад 2500 номінантів, навіть не очікували на таку кількість номінацій у перший рік. Місія як української, так і світової премії — підняття престижу професії вчителя та її популяризація», — говорить організаторка премії Олена Северинчук.

Вчителька початкових класів Вікторія Биркович із Ужгорода цьогоріч стала фіналісткою цього конкурсу:

«Я поставила для себе мету не просто виграти. Для мене головним було перейняти досвід інших колег, показати свої здобутки, хоча стаж ще невеликий. І бути в п’ятірці кращих вчителів України — це для мене вже перемога».

Вікторія Биркович зазначила, що «освітня реформа» особисто для неї почалася в 2010 році, коли вона прийшла працювати до школи:

«Для мене зміни почалися ще з 2010 року. Коли я прийшла працювати в школу, я поставила для себе мету, що не хочу навчати так, як навчалась я. Я хочу, щоб діти розвивалися і була співпраця між учнями і вчителями. Тому для мене ці нові формі роботи є не новими, бо ми їх застосовуємо. Але дуже добре, що цей закон прийняли. Це дає можливість кожному вчителю будувати освітній процес так, які він бачить це».

Повну версію розмови слухайте в доданому звуковому файлі.

 

zakarpatpost.net