У Мукачеві презентували романи «№1» і «№2» Остапа Дроздова

Читальна зала Мукачівської центральної бібліотеки вже давно перетворилася на осередок культурного  та інтелектуального життя міста. Повна зала гостей, цікавий гість чи гостя, – для закладу це не рідкість. Однак така атмосфера інтелігентного позитиву, харизми, порозуміння, яка панувала в залі минулої п`ятниці, буває не так і часто. І цією атмосферою хочеться поділитися з читачами газети  «Мукачево Express». Відчуття дотику до чогось особливого охоплювало чи не кожного присутнього. Цього разу гостем бібліотеки був львівський журналіст, телеведучий, письменник Остап Дроздов. Серед гостей зали – школярі-старшокласники з гуртка юних журналістів, представники громадських та творчих об`єднань, студенти, представники міського відділу культури, пересічні мукачівці. Різні за віком – від 10 до 92 років, родом занять, поглядами на життя, слухачі на півтори години ніби відірвалися від грішної землі, щоб причаститися творчою сповіддю автора двох неординарних романів – «№1» і «№2».

– Я закохався у ваше місто, щойно ми в`їхали на його вулиці і побачили, що тут бруківка, а не асфальт. Це місто дихає історією, –  відразу налаштував присутніх на хвилю доброзичливого позитиву Остап Дроздов. Тим самим він ніби дав зрозуміти , що їхня зустріч – не політичне ток-шоу, в якому його звикли бачити на телеекранах, а  довірча бесіда про літературу, пошуки себе в собі, роздуми про майбутнє.

Напередодні початку творчої поїздки до Закарпаття на своїй сторінці у фейсбуці Остап Дроздов написав: «Між нами кажучи, серед видавців і деяких авторів панує думка, що Закарпаття є найтяжчим і “наймертвішим” для книг регіоном. А в мене інші передчуття. Я чомусь думаю, що всюди можна знайти свою когорту людей, які “на твоїй хвилі”». Мукачівська зустріч, яка відкривала наш регіон для автора, подарувала йому цілу залу людей,  налаштованих на спільну хвилю. І юні гості, і старші люди запитували гостя і про щастя, і про ставлення до електронних та паперових видань, і про творчі плани. Незважаючи на те, що більшість присутніх звикли бачити на екранах ТВ провокативного телеведучого, медіамена, на творчій зустрічі гострих, скандальних тем вдалося уникнути.

     – Ви в реальному житті зовсім інший, ніж на телеекрані. Це – ніби дві різні людини, – пролунало з зали замість запитання гостю.
Автору презентованих романів «№2» та «№2» настільки вдалося зацікавити публіку, що більшість з присутніх по закінченню презентації охоче купували обидві книги, брали автографи, продовжували спілкування вже в неофіційному форматі, не поспішали розходитися по домівках.
Несподіванкою для гостя став оригінальний подарунок від мукачівців, організаторів зустрічі – торт, оформлений у вигляді роману «№2».
– Розбирайте на цитати і не ображайтеся за плагіат, –  пожартували дарувальники солодкої книги.
Після Мукачева Остап Дроздов продовжив творче турне Закарпаттям. Свалявщина, Хуст, Ужгород – сподіваюся, що і там письменника прийняли тепло, гостинно, а по закінченню мандрів нашими краями Остап Дроздов таки вже впевнено зможе спростувати думку тих видавців та невизнаних літераторів, котрі упереджено відгукувалися про Закарпаття. Кажуть, подібне притягує подібне. Отож, той, хто їде до нас з добрими намірами і відкритою душею, зустріне тут однодумців і людей, «налаштованих на одну хвилю».

Валентина ЖУК, газета «Мукачево Express, ексклюзивно для zakarpatpost.net