Клімкін хоче привезти європейських послів на Закарпаття

Він запросив європейських дипломатів відвідати Закарпаття та поспілкуватися з місцевими жителями.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запрошує європейських партнерів України відвідати Закарпатську область через позицію Угорщини щодо мовних положень закону про освіту в Україні. Про це Клімкін написав у Twitter. “Запрошую наших європейських партнерів відвідати Закарпаття. Планую візит іноземних послів до цього регіону, безпосереднє спілкування з його жителями”, – наголосив Клімкін. Як повідомляв УНІАН, за даними угорського видання Magyar Nemzet, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відмовився зустрічатися з Клімкіним на Закарпатті для обговорення мовних положень українського освітнього закону.

9 жовтня Сійярто відвідав Ужгород з метою проведення зустрічі з керівниками організацій закарпатських угорців. Враховуючи те, що Клімкін повторив свою пропозицію про спільну поїздку на Закарпаття для обговорення освітнього закону, Сійярто наголосив, що його український колега спізнився з цією пропозицією і що із закарпатськими угорцями слід говорити до ухвалення закону.

В Ужгороді Сійярто також заявив, що ініціюватиме перегляд Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом через мовні положення нового закону України «Про освіту», пише УНАН.

воєю чергою Клімкін сьогодні, 10 жовтня, наголосив, що Україна погодиться на перегляд Угоди про асоціацію з Євросоюзом лише з метою закріплення європейської перспективи України. Клімкін має намір в разі проведення зустрічі з Сійярто порушити питання видачі угорських паспортів українським громадянам.

29 вересня посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень анонсував візит Клімкіна до Будапешта на 12 жовтня.

zakarpatpost.net