Від Мукачева до Львова можна буде доїхати за 2 години. Побудують міжнародний автобан

В “Укравтодорі” відзначили, що на сьогодні дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, а проїзд нею займає близько 3,5 годин. Нова дорога має скоротити час у дорозі до двох годин. Автомагістраль з’єднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт – Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

У рамках реалізації цього проекту “Укравтодор” спільно із Всесвітнім банком розпочали підготовку pre-feasibility study проекту будівництва (реконструкції) дороги I категорії Львів – Мукачево.

“Ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країн Східної та Південної Європи і транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Балтії до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття з іншими регіонами України”, – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, наприкінці серпня в Україні почалося будівництво дороги Львів – Одеса, яка буде проходити через Хмельницький, Вінницю, Миколаїв та Херсон. За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, траса об’єднає західний кордон з портами і стане потужною складовою транзитних можливостей України. Повідомляється, що ця дорога буде готова через 3-4 роки, повідомляє 112.ua.

Раніше міністр транспорту та інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у випадку ухвалення Верховною Радою законопроекту “Про концесії” будівництво платних автодоріг в Україні може розпочатися вже в 2018 році. Йдеться про комфортні для проїзду автомобілів платні автодороги, які інвесторам запропонують будувати на умовах концесії.

zakarpatpost.net