Де відпочити в Україні: ТОП-5 закарпатських курортів, що не поступаються європейським

Восени хочеться відпочивати не менше ніж влітку. Зрозуміло, що не кожен з нас може дозволити собі навіть бюджетний відпочинок в Європі, але якщо роззирнутися навколо, то можна відкрити для себе багато цікавих місць в Україні. До деяких курортів України навідуться навіть мешканці сусідніх країн. Та навіть не це додає престижу нашим курортам.

Чисте повітря, особливий мікроклімат, гори та джерельні ріки, цілюща вода, насичена мінералами та оздоровлюючі грязі з солоними озерами – всіма цими природними багатствами може пишатися наша Україна, пише vsviti.com.ua.

Ми проглянули основні курорти, якими цікавляться українці, та створили власний список місць, куди можна податися на оздоровлення та просто гарно відпочити на природі. Нижче наведена таблиця курортів України з особливостями кожного з них.

1. Солотвино

Курорт Солотвине розташований у Закарпатській області в селищі з однойменною назвою. Одним із найбільших солоних озер курорту Солотвине є озеро Кунігунда. Через велику концентрацію солі його прирівнюють до Мертвого моря.

Тут можна вдосталь подихати свіжим повітрям Закарпаття та покупатися в солоних озерах. Є тут і цілющі грязі.

 

2.Шаян

Курорт Шаян – бальнеологічний курорт України. Розташований він на схилах Вигорлат-Гутинського (або, як його ще називають, Ужгород-Хустського) хребта, в маленькому закарпатському селі Шаян.

Через присутність метакремнієвої кислоти в шаянських мінеральних водах фахівці прирівнюють їх до мінеральних вод відомого курорту Діліжан у Вірменії, хоча за наявністю в них гідрокарбонатів вона не поступаюється «Єсентукі», «Боржомі» та «Віші-Селестон».

3. Поляна

Курорт, на якому основою лікування є природна мінеральна вода. Доступні як санаторії, так і звичайні готелі.

4. Берегово


Курорт Берегове відомий термальними джерелами, де діють свердловини з гарячою мінеральною водою, які насичені залізом. На двох озерах діють термальні джерела високої мінералізації, аналоги яких можна зустріти на Камчатці та Сахаліні, в Ісландії та Угорщині. Басейн з термальною мінеральною водою функціонує на території навчально-спортивної бази «Закарпаття».

Заповнюється басейн з гейзера глибиною 1080 м кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що сприяє знищенню більшості хвороботворних мікробів. Вода не фільтрується і тому каламутна (брудно-коричневого кольору). Лікарі не рекомендують перебувати у воді більше 2-х годин на добу – це може призвести до втрати свідомості. Але короткострокове перебування у воді термального джерела, призводить до позитивних наслідків.

5. Голубине

Основний лікувальний засіб курортів – вуглекислі гідрокарбонатно-натріеві мінеральні води «Поляна Квасова», «Лужанська», «Поляна Купіль».

zakarpatpost.net