Від кого пильнувати? У закарпатських лісах планують встановити відеоспостередення

На Закарпатті посилюють охорону в лісах: встановили шлагбауми та відеоспостереження

Лісівники Закарпаття продовжують посилювати охорону лісових масивів і боротися з незаконним обігом деревини на території області.

Так в Кедринському лісництві ДП «Брустурянське ЛМГ», що знаходиться у селі Лопухово, Тячівського району, працівники державної лісової охорони встановили шлагбаум при в’їзді в лісництво й оновили журнал реєстрації відвідувачів. Адже через КПП в Лопухово проїжджають автівки та лісовози з чотирьох лісництв – Кедринського, Плайського Турбатського та Нересницького. Для посилення боротьби з «чорними лісорубами» встановили працівники і камери відеонагляду в лісі, пише zik.ua.

Спостереження за деревами онлайн і пильний нагляд за автівками є і в Рахівському районі. Звісно, не революційну, але ефективну технологію взяли на озброєння лісівники ДП «Рахівське ЛДГ». Район вкритий густими лісами, а отже потрапляє до групи ризику. І хоча встановлення системи відеонагляду – задоволення не з дешевих, окупляються такі затрати сповна.

Процедура візиту в лісовий фонд наступна: на контрольно-пропускному пункті черговий стежить за рухом відвідувавідувачів, він заповнює графи в журналі реєстрації, вносячи туди відомості про всвх відвідувачів. Зазначає мету візиту, час прибуття-вибуття та відкриває шлагбаум. При цьому камери відеонагляду також ведуть свій облік і передають в режимі онлайн відео в Рахівський лісгосп.

Лісівники Закарпаття, перш за все, закликають усіх жителів та туристів, хто буває у лісі, відпочивають чи прийшли по гриби-ягоди, реєструватися для своєї ж безпеку у чергового та дотримуватись «Правил безпеки в лісі», не смітити і пам’ятати, що камери відеонагляду спостерігають за всіма недобросовсними відвідувачами, – інформують в прес-службі Закарпатського лісо-мисливського господарства.

zakarpatpost.net