Вітамінний торт, який не треба пекти – найкращий десерт для осені

— Коли готувала перший ­с­­ироїдний торт, не думала, що це стане моєю справою. Виставила у “Фейсбуку” фото­графію з описом — і почалися замовлення. Зараз люди приходять за відгуками знайомих, знаходять у соцмережах, — говорить 25-річна Дарина Подолян.Стала готувати вегетаріанські страви, коли познайомилася з майбутнім чоловіком Іваном. Планує відкрити власний заклад вегетаріанської кухні.

Вдома готує солодощі без молочних продуктів, дріжджів, борошна, цукру та яєць. Через інтернет продає смаколики за 20–250 грн, залежно від розміру.

— З апельсиново-ягідного торта все почалося, — розповідає Дарина. — У ньому три шари. Їх накладають всі одразу у форму, а потім ставлять на ніч заморожуватися.

Для нижнього шару 100 г сирого соняшникового насіння, 100 г мигдалю і 100 г фініків перемелює в блендері. Кладе у форму. Далі готує апельсиновий шар, який частково потрібен для утворення чорничного. В блендер кладе 200 г горіхів кеш’ю, попередньо замочених на ніч, щоб набралися вологи й дали кремову консистенцію. Додає 100 г фініків, апельсин без цедри та соку і 2 ст. л. кокосової олії. Все перемелює в однорідний крем. Чверть відкладає для третього шару — чорничного. Решту викладає у форму, пише gazeta.ua.

— Беру чверть апельсинової суміші та висипаю в неї склянку чорниці. Все перемішую й викладаю у форму. Далі ставлю на ніч у морозилку, щоб торт не завітрився. За 15 хвилин до їди виймаю з морозилки. Подаю до чаю з кавою. Його ­люблять замовляти на свята.

zakarpatpost.net