АНОНС. 14-річний закарпатець переніс 23 операції і ще потрібно майже стільки ж

Маленький, перелякний, з тілом – суцільною раною і великими карими очима Ігор дивився на високого чоловіка в чорній шкіряній куртці  і не знав, куди заховатись. Він боявся від усіх і всього. Тонесенькі, як стеблини ручки тремтіли, а вуста намагалися щось  вимовити, але не вдавалося. Ходити хлопчик не міг, говорив слабо, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

«У мене був жах від побаченого, – пригадує перші хвилини знайомства з вихованцем директор Вільшанського дитбудинку Богдан Кинина. Опіки в дитини були дуже важкими, а обличчя  – знівеченим. У мене є важкі підопічні, але цей виявився особливим. На очі так і котилися сльози від жалю».

Коли Ігоря Лакатоша  привезли у інтернат, весь персонал був шокованим: усе тіло хлопчика було обпеченим, одна рука приросла до живота, на іншій – палець  до долоні, нога не згиналася. У вісім років він важив усього дев’ять кілограмів, як однорічна дитина.

Мати-зозуля

Обкладинка газети «НЕДІЛЯ»

Ігор народився у 2003 році в ромському таборі на околиці Мукачева – в родині, де було ще двоє дітей. Мати любила хильнути зайвого, малюки хвилювали її не надто. Кажуть, що у всіх трьох – батьки різні, але заміжньою жінка не була ніколи. Хоч і звучить це  досить дивно, адже серед ромів  до сьогодні доволі суворі закони щодо шлюбного життя. Генетичний батько хлопчика теж сином не цікавився, з матір’ю Ігоря не проживав.

Коли малюку виповнилося чотири роки, трапилось нещастя – загорівся будинок, у якому він жив. У результаті пожежі хлопчик отримав сильні опіки. Де була в той час мати – невідомо. Скоріш за все, пиячила з новим черговим коханцем. Та довідавшись про те, що сталося, «Швидку» жінка не викликала, медикам сина не показала, хоча бачила, як він постраждав. Можна собі тільки уявити, який фізичний біль терпів цей мужній малюк! Без знеболювальних, без  перев’язок, без компресів, без  жодних ліків, навіть без материнського догляду  він залишився сам на сам зі своєю  бідою.

Продовження історії про Ігоря читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ»!

Купуйте у кіосках!

Вподобайте сторінку газети «НЕДІЛЯ» у Facebook