Хто найбільш стильний політик Закарпаття?

Яна МУРЗАЄВА про одяг, стиль та політиків.

 

Її робота є трохи незвичною, а точніше – новою. Вона – стиліст. Яна Мурзаєва переїхала до Закарпаття після того, як через війну була змушеною змінити домівку.

Тут вона знайшла другу маленьку батьківщину. Живе у Мукачеві, працює в Ужгороді. Каже, що полюбила цей край.

Утім наша з нею розмова про інше – про професійну діяльність.

Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Яно, Ваші клієнти переважно закарпатки. Через релігійність наші жінки досить закомплексовані. Не всі, звичайно, але більша частина. Чи позначається це на співпраці? Чи легко знаходити спільну мову?

Так. Загадом закарпатки досить закриті… багатьом жінкам не вистачає внутрішньої свободи, гармонії із собою. Я нікого не засуджую, це право кожного, але без аналізу ситуації працювати складно, потрібно знаходити підхід.

Яка річ обов’язково повинна бути в гардеробі сучасної жінки і сучасного чоловіка?

Для жінок – правильно викроєний піджак, брюки,  бежеві лодочки. Такі елементи будуть робити представницю слабкої половини завжди елегантною. Для чоловіків же – костюм, годинник та стильні туфлі.

Коли дивлюся на фото Богдана Андріїва, виникає думка, що він врятує, якщо не світ, то Ужгород точно

Наскільки, на Вашу думку, за своїм стилем повинен стежити чоловік?

У сучасному світі чоловік має працювати над собою.

Занедбаним бути не можна. Це стосується всіх. Зараз чоловіка від жінки відрізняє лише довжина волосся. І то не завжди. Для представників обох статей важливі одяг, гігієна,  манікюр, педикюр, стрижка, а також внутрішній  духовний розвиток.

У всьому світі наука іміджеологія йде пліч-о-пліч із політикою. Стиль 44 президента США Барака Обами критики моди вже назвали як ретро-шик і відзначили, що саме його бездоганний стиль став одним з факторів, який допоміг йому здобути перемогу в президентських перегонах. Скажіть, а Вам подобається як одягаються закарпатська політики?

Не всі. Мені дуже імпонує міський голова Ужгорода. Він схожий на Джеймса Бонда, вірніше, на Роджера Мура, який його зіграв. Тож коли дивлюся на фото Богдана Андріїва, виникає думка, що він врятує, якщо не світ, то Ужгород точно. Але взагалі-то  політика мене не цікавить зовсім. Я говорю виключно про зовнішні дані.

Що б Ви назвали ключовим трендом цього сезону?

Коли наряд складається повністю з червоного кольору.

Все має бути різним за текстурою, відтінком.

За версією інституту, що займається розробкою кольорів «Пантон», зараз у тренді червоний гренадин.

Він увійшов до ТОП-10 актуальних кольорів сезону «Осінь-зима-2017-2018 років».

zakarpatpost.net