Вже домовилися. На Закарпатті відкриють пункт пропуску з Польщею

Голова Верховної Ради Андрій Парубій та маршалок польського сейму Марек Кухцінскій висловлюються за збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. 
Про це повідомляє Сьогодні.

“Ми сьогодні домовилися що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон – на Закарпатті, два на Львівщині, і ще один перехід на Волині”, – заявив Парубій журналістам після того як з маршалком польського сейму оглянув ділянку українсько-польського кордону з боку Польщі, де планується побудувати пункт пропуску Мальховице-Нижанковичі.

Зокрема мова йде про будівництво нових пунктів переходу: Боберка-Смольник, Лопушанка-Міхновець (Львівська обл.), Адамчуки-Збереже (Волинська обл.), Лубня-Волосате (Закарпатська обл.)

Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Він зазначив, що польський уряд виділив у бюджеті на наступний рік на створення пункту пропуску Мальховице-Нижанковичі 100 млн. злотих. За словами Парубія українська сторона повинна побудувати на своїй території дорогу до пункту пропуску.

Голова Верховної Ради України зазначив, що це повинен бути не тільки автомобільний перехід, але і пішохідний.

“За попереднім планом він запланований на 2020 рік, завершення проекту, але зараз стоїть завдання, щоб зняти всі наявні перешкоди та створити цей перехід набагато швидше”, – зазначив він.