Більше платять. Закарпатські лікарі виїзджають працювати за кордон

Українські лікарні, особливо у прикордонних районах, порожніють. Тут лишаються здебільшого ентузіасти, а також ті, хто боїться кидати домівку і рідних. Чи надовго їх вистачить – риторичне запитання.

Робота за кордоном завжди приваблювала українців високими зарплатами. Причому сусідні країни радо приймають не тільки низькокваліфіковану робочу силу з України, але й таких спеціалістів, як лікарі.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Через те, що ТСН.Тиждень з’ясував, чому українські лікарі масово виїжджають працювати за кордон медперсонал шукає кращого життя за кордоном, порожніють вітчизняні лікарні, які не здатні запропонувати своїм фахівцям ані достойної зарплати, ані пристойних умов праці.

Особливо помітно ці міграційні процеси відбиваються у прикордонних з Європою районах. Тільки в одному Берегівському районі Закарпаття вільні вже 90 вакансій медиків, і це при тому, що один лікар часто бере собі по кілька ставок, щоб хоча б якось зводити кінці з кінцями.

Кореспондент ТСН.Тиждень Галина Сергєєва поспілкувалася з медиками, які ще лишаються працювати в українських лікарнях, а також із тими, хто вже заробляє по той бік кордону.