У закарпатців пенсійні надбавки найменші в Україні

У нашій державі на сьогодні є  11,7 млн пенсіонерів. Із них майже 90% (понад 10,5 млн осіб) отримали збільшену виплату. У середньому пенсії зросли на 30% (понад 560 гривень).

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат України, голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

За її словами,  областями-лідерами за кількістю пенсіонерів, які отримали збільшення виплат є Донецька (96% від загальної кількості пенсіонерів області), Луганська (94%) та Чернівецька (93%). Найменша кількість літніх людей у Тернопільській (76%) області.

Що ж стосується пенсійних виплат, то найбільше вони зросли у мешканців Донецької (майже на 50%), Луганської (на 44%) та Дніпропетровської (на 42%) областей. Найменше у Тернопільщині (на 14,5%), Закарпатті та в Чернівецькій області (по 20,4%). Як наголосила  Людмила Денісова, на збільшення пенсійних виплат впливають, передусім, два фактори – заробітна плата, яку отримував пенсіонер, та його страховий стаж. Якщо працювати на мінімальну зарплатню, то, навіть, при достатньому стажі пенсія буде невисокою.

Найближчим часом в Комітеті чекають пропозицій від Кабінету Міністрів України щодо підвищення пенсій колишнім військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів та інших силових відомств.