Юних ужгородських жебраків відправили до притулку. А що далі?

Маленькі прохачі милостині в Ужгороді вже майже стали нормою. Вони можуть поводитися нахабно, можуть стати перед людиною на коліна, можуть розповідати вигадані історії, а можуть просто щиро зізнатися, що їм потрібні гроші.

Варто зайти з такою дитиною до магазину, як у неї загораються очі, і вона починає просити солодощі, яких явно недоїдає, адже зароблені за допомогою жебракування кошти, як правило, дорослі відбирають всі до копійки. Та й саме через батьків, які не приділяють своїм дітям належної уваги, часто пиячать, не займаються вихованням своїх чад, взагалі безпритульні діти опиняються сам на сам зі своїми проблемами і не радіють дитинству, а вчаться виживати.

Тож цими днями в місті пройшло відпрацювання з виявлення бездоглядних дітей.

Як повідомили газеті «Наш Ужгород» працівники служби у справах дітей, у центральній частині міста та на території залізничного й автобусного вокзалів під час рейду було виявлено 7 дітей віком 7-12 років, які займалися жебракуванням, бродяжництвом та вчиняли антисоціальні дії.

Із їхніми батьками провели профілактичні бесіди, а поліція ініціює питання про притягнення їх до відповідальності.

Дітей із родин тимчасово вилучили і зараз вони перебувають у обласному притулку в Батьові. Проте якою буде їхня подальша доля – поки що невідомо. Але навряд чи після повернення додому у їхніх сім’ях щось суттєво зміниться.

Крім того, таких же нещасних на вулицях міст нашого краю досить багато. І сумно, що вулиця штовхає їх до аморального способу життя, а родина – не вчить моральних цінностей.

zakarpatpost.net