На два дні Ужгород став центром української моди

«Ukraïnian Fashion Bazaar» – один з найбільш креативних заходів року в столиці Закарпаття.

Подія відбувалася в Ужгороді вже вчетверте. На захід з’їхалися дизайнери, байєри, моделі, фотографи і відеографи, стилісти, перукарі й візажисти з різних куточків держави.

Почалося свято краси з безкоштовного майтер-класу із візажу. Відтак учасникам дійства розповіли про новітні тенденції моди. Крім того, можна було отримати консультацію від відомого на Закарпатті стиліста Яни Мурзаєвої.

Цікавою родзинкою показу став конкурс однієї сукні «Біла орхідея». Перше місце в цій номінації посіла Наталія Тоба з Мукачева, друге – Вікторія Німець із Ужгорода, а приз глядацьких симпатій  дістався мукачівці Юлії Ткач.

Колекцію  національного одягу на показі представили дівчата,  що стали володарками різних титулів на різних міжнародних конкурсах. Створювалася вона  протягом цілих семи місяців. Для кожної учасниці спеціально розроблявся костюм, малюнок вишивки та загальна концепція, що мала відповідати регіону проживання.

Ще однією новинкою стали екоторби від ГО «Щасливі діти». Сумки розмалювали цілими шедеврами 50 юних художників з усієї України, які були учасниками нещодавнього мистецького конкурсу «Срібний мольберт». Їх продавали на аукціоні  для того, аби зібрати кошти на придбання необхідного обладнання для відкриття соціального підприємства – творчої майстерні «пТашка».

На «Ukraïnian Fashion Bazaar» було представлено також багато яскравих вечірніх та коктейльних  суконь, дитячого одягу, білизни. Свій доробок презентували дизайнери, які були учасниками London Fashion Week, New York Fashion Week, Ukrainian Fashion Week, Poland Fashion Week, Lviv Fashion Week, Odessa Fashion Day.

До речі,  авторські речі з подіуму можна було приміряти та придбати у шоурумі прямо після показу.

zakarpatpost.net