Про Ужгородську «Кірпічку» знімуть кіно?

Активісти, що відстоюють від забудовників мікрорайон «Кірпічка», мають намір не тільки боротися за територію довкола озера, але у зняти про  колишній парк  «Перемоги» фільм.

За словами ініціативної групи, мова у стрічці йтиме про людей, долі яких пов’язані із парком. Кажуть, що проект є некомерційним  і закликають закарпатців ділитися архівними світилинами, зробленими в 1940-90-х роках, на яких відображено цікаві моменти із їхнього особистого життя та власними історіями.

«Кірпічка – це колишня промислова зона цегельного заводу родини Мошковичів. Кажуть, там була найкраща глина для цегли в усій окрузі. На території заводу у 1944 році знаходилося  гетто, до якого звозили єврейські родини з усієї області. На території кар’єру у 1950-х рр. було віднайдено скарби бронзової доби. Надалі, на початку 80-х довкола закинутого кар’єру розпочали облаштовувати парк Перемоги. Над благоустроєм працювало багато місцевих мешканців. Ще в 2004 році на озері функціонували катамарани… Кірпічка – це значний пласт із життя ужгородців. Це територія, яка незважаючи на значний антропогенний вплив відновлюється у природну оазу серед щільної забудови багатоповерхівок», – наголошують активісти.

zakarpatpost.net