У Європі – за здоровий спосіб життя, а в нас- за вакцинацію. ОПИТУВАННЯ

За останні 3 роки сприйняття ситуації з можливістю захворіти на інфекційні захворювання в Україні майже не змінилась — більшість опитаних (75%) вважає, що в Україні існує високий рівень загрози зараження інфекційними захворюваннями, такі дані Kantar TNS Online Track.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Та чи знають українці як уберегтись від інфекцій? Основним, найбільш ефективним і безпечним способом запобігання небезпечних інфекцій, на думку більшості опитаних, є здоровий спосіб життя (40%).

На другому місці – вакцинопрофілактика – 33%. До речі, цього року, у порівнянні з жовтнем 2016 року, на 7% більше опитаних, назвали вакцинопрофілактику ефективним способом запобігання інфекцій. На третє місце опитані поставили миття рук та чисту питну воду (18%), пише tns-ua.

На Заході країни частіше віддають перевагу здоровому способу життя (48%) і рідше вакцинопрофілактиці (26%). На Сході вакцинопрофілактику як найбільш ефективний і безпечний спосіб запобігання інфекцій називають частіше, ніж у вибірці в цілому (39%).

vakc1

Переважна більшість респондентів стабільно демонструє позитивне ставлення до профілактики інфекційних захворювань за допомогою щеплень (79%). Негативне ставлення характерне для 13% опитаних.

В порівнянні з минулим роком значущо зменшилась частка респондентів з негативним ставленням до імунопрофілактики (13% проти 19% у минулому році) і зросла з байдужим (8% проти 5% у минулому році).

vakc2

Детальніше про те, які щеплення є найпопулярнішими серед дорослих та дітей, хто у основних групах ризику, на думку опитаних, та яке значення має вакцинопрофілактика читайте у повному звіті за посиланням:


Опитування проводилось методом онлайн опитування з 18.09.2017 по 29.09.2017. Географія дослідження — вся Україна (крім зони АТО та АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

zakarpatpost.net