Любов перемогла. В Ужгороді пробували плакати тихіше, вишукано та видовищно

В Ужгородському замку відбувся літературний перфоманс поетеси з Прикарпаття Тані П’янкової та закарпатського письменника Василя Кузана.

«Плач тихіше» – це поетичний діалог двох закоханих.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Літературний вечір проходив у рамках святкування 15-річчя закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Подібні творчі і унікальні проекти «НЕДІЛЯ» організовує уже декілька років поспіль. Вони – нечувані для Закарпаття, це – яскраве та незабутнє шоу за участі самих авторів, зовсім новий рівень презентації творчого доробку.

Цього разу перфоманс також пройшов вишукано і видовищно у романтичній атмосфері старовинного замку, зі свічками, квітами, приємною музикою та аркушами списаних паперів… які поволі спадали на підлогу із рук мистецького дуету.

Присутні відчували емоційний накал, який намагалися донести автори поетичних читань, їхні нерви, відчай, шалену пристрасть. Події ніби розгорталися у реальному часі і всі співпереживали нещасним закоханим, які кидалися, як поневолені птахи, в пошуках внутрішньої гармонії.

Вечір відбувався у вигляді театралізованого дійства, під час якого автори доносили до глядачів свої поетичні думки та емоції найрізноманітнішими способами, за допомогою жестів, декламування, міміки, при цьому почуття показували на грані життя і смерті, коли перед ліричними героями стояв вибір жити чи померти заради кохання, коли від болю хотілося різати вени.

Врешті автори вирішили, що їм не жити порізно…

А ще, музиканти Сергій Соболь, Роберт Голованенко та Михайло Грицик виконали авторські пісні на слова Тетяни П’янкової та Василя Кузана.

Літературний вечір пройшов за інформаційної підтримки газети  «Наш Ужгород».

zakarpatpost.net