Нові вікна, нові двері, нові дахи: ужгородські багатоповерхівки перероджуються

Наразі в Ужгороді створено 323 ОСББ, у 46 – діють ЖБК. Відколи власники квартир у багатоповерхівках почали об’єднуватися, їхні помешкання та територія довкола них стали набагато кращими і комфортнішими.

Ужгородці активно  модернізують електрощитові, міняють комунікації, облаштовують підвали, встановлюють нові вікна та двері, фарбують фасади, перекривають дахи. Співвласники квартир самі вирішують, куди спрямовувати зібрані кошти. І це дуже добре, бо люди зацікавлені в тому,  щоб їхнє житло було кращим.

До прикладу, ОСББ на вул. Лєрмонтова, 5 може похвалитися навіть новою огорожею біля квітників. А ще окремі містяни встановлюють  для дітей гральні майданчики, спільно висаджують квіти, проводять благоустрій території , навіть влаштовують ігри та спортивні змагання.

Однак, аби створити красу і затишок довкола себе – потрібні гроші. Звичайно чималі видатки при цьому лягають на плечі самих жильців. Проте днями під час сесії міської ради більшість депутатів проголосувала  за Програму відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, капітального ремонту та реконструкції багатоквартирних будинків. Ресурсне забезпечення програми – 30 млн. грн., із них із міського бюджету – 12 млн. грн.

Крім того, як повідомила газеті «Наш Ужгород» прес-служба міської ради,оскільки в місті відсутнє централізоване теплозабезпечення, мерія звернулася до Кабінету Міністрів України щодо внесення відповідних змін до постанови про необов’язковість встановлення теплових лічильників для ОСББ.

Справді, скільки б нарікань не викликала ще нещодавно ідея створення ОСББ, така форма домоуправління повністю виправдала себе і стала не просто гідною заміною радянським ЖЕКам, а сучасною і ефективною структурою.

zakarpatpost.net