«Hasta la vista, Lenin»: в Ужгороді з’явилася нова міні-скульптура

Відкрили її біля  залізничного вокзалу.

За словами туризмознавця Федора Шандора, а саме він був ідейним натхненником створення креативного металевого міні-вагону,  таким чином столиця Закарпаття провела в останню путь Леніна і саме в сторіччя революційного перевороту, наслідки якого дісталися й до нашого краю.

Справді, на захід завітали піонери у червоних галстуках і урочисту подію було сповнено духом символізму, правда, в іронічному стилі.

«Відомо, що  Ужгород був одним з перших міст в Україні, де прибрали пам’ятник Леніну, а також що жовтневий переворот неабияк вплинув на хід світової історії.  Також не секрет, що вождь повстанців Ленін прибув до Росії зі Швейцарії в опломбованому залізничному вагоні разом із групою інших ліворадикалів. Таким чином він їхав через  усю Німеччину, щоб влаштувати в себе вдома революцію, від початку якої минуло рівно сто років. Ті події, на жаль, досі застрягли у декого головах з наших земляків. Тому настав час усім нам разом сказати:  «Hasta la vista, Lenin», – розповів газеті «Наш Ужгород» Михайло Колодко.

Отож,  11 числа 11 місяця об 11 годині 11 хвилині на площі між автобусним та залізничним вокзалами в Ужгороді під гасло: «Давай, Леніне, до побачення!» Закарпаття назавжди попрощалося з радянським вождем.

zakarpatpost.net