Як закарпатські ґаздині готують вінегрет: ТОП-5 смачних ідей

Незабаром починається піст, тож закарпатським ґаздиням варто подумати над тим, чим годувати домашніх. Одним з варіантів може бути венігрет. Цей салат – частий гість на нашому столі, для його приготування у нас є всі продукти, їх легко дістати і коштують вони небагато. Іноді хочеться урізноманітнити його, додавши нові інгредієнти.


Вінегрет з горошком

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Для приготування вінегрету візьми 2-3 картоплини, 1 буряк, 2 маринованих або солоних огірки, 100 грамів квашеної капусти, 2 моркви, 1 цибулю, 100 грамів консервованого горошку, рослинне масло, зелень і сіль за смаком, пише foodandmood.com.

Відвари картоплю, буряк і моркву, очисти. Наріж овочі і огірки кубиками. Зелень і цибулю дрібно поріж. Змішай овочі з капустою і горошком. Заправ салат олією і посолити.

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

Вінегрет з вареним яйцем

Візьми 3 картоплини, 3 моркви, 2 буряки, 2 яйця, 2 маринованих або солоних огірки, зелень і сіль за смаком, 4 столові ложки рослинної олії.

Відвари овочі та яйця, почисти. Наріж моркву, картоплю, буряк, огірки кубиками, яйця кільцями. Змішай всі інгредієнти, додай дрібно посічену зелень, посоли і заправ рослинним маслом. Зауваж, в вінегреті немає квасолі або горошку. Дай салату настоятися.

Вінегрет з грибами

Тобі знадобиться 4 картоплини, 2 буряки, 300 грамів квашеної капусти, 300 грамів маринованих білих грибів, 4 маринованих огірка, 2 моркви, 1 цибуля, 4 столові ложки рослинної олії, сіль за смаком.

Буряк, моркву і картоплю відварити або запечи, почисти і наріж кубиками. Почисти цибулю і наріж дрібно. Огірки і гриби теж поріж кубиками і змішай з овочами. З капусти злий зайву рідину, поріж і перемішати з цибулею і іншим салатом. Посоли і заправ олією.

Вінегрет з оселедцем і квашеною капустою

Візьми 4 картоплі, 2 буряки, 3 солоних огірки, 100 грамів квашеної капусти, 2 моркви, 3 столові ложки рослинної олії, 1 філе оселедця, кріп, сіль і мелений перець за смаком.

Овочі відвари і почисти, наріж дрібними кубиками. Огірки наріж, квашену капусту відіжми від зайвої рідини і подрібни. Все перемішай додай сіль і перець, полий рослинним маслом. Присип кропом, оселедець поріж і виклади шматочками зверху салату.

Вінегрет з яблуками

Тобі знадобляться 600 грамів буряку, 500 грамів моркви, 500 грамів картоплі, 400 грамів консервованого горошку, 200 грамів свіжого огірка, 2 кислих яблука, пучок зеленої цибулі, сік одного лимона, сіль за смаком, рослинна олія для заправки.

Звари овочі, почисти і наріж невеликими кубиками. Змішай інгредієнти і додай зелений горошок. Цибулю нашаткуй, огірки поріж кубиками, яблуко почисти і також наріж кубиками. Вичави сік лимона. Змішай все і заправити рослинним маслом.

zakarpatpost.net