Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 листопада

Нині на Закарпатті вирували пристрасті.

У рамках масштабної спецоперації силовиків щодо так званого “приватного кордону” у Закарпатській області правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру.

За результатами кількох проведених обшуків прокурори встановили, що у 2015-2016 роках службовою особою ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та підпорядкованому йому управлінню у Берегівському районі в особі колишнього керівника, зловживаючи владою та службовим становищем, діючи в інтересах цієї організованої групи осіб, чинили протиправні дії щодо переоформлення земель, що розташовані вздовж лінії державного кордону України.

Закарпаття готується до прийому Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Жінка 1972 року народження, тіло якої було виявлено вчора, 15 листопада, близько 15.00, в колодязі обійстя на вулиці Головній в селі Запсонь Берегівського району, є молодшою сестрою народного депутата України, очільника Партії угорців України – КМКС Василя Брензовича.

Днями на Закарпатті розгорівся браконьєрський скандал, який набирає обертів. 3 листопада браконьєри вполювали на території Карпатського біосферного заповідника (КБЗ) оленицю та бурого ведмедя, що перебуває під захистом Червоної книги України як вид, що зникає.

Як на Закарпатті визначають найбільш успішних людей. Про це розповіли редактори журналу «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100» Михайло НОСА та Тетяна ВАШАРГЕЛІ.

Депутати Ужгородської міської ради прийняли рішення, на яке із хвилюванням чекала громадськість – вони нарешті заборонили в місті виступи цирків із дикими тваринами.

Першими в області таку заборону запровадили в Мукачеві. Тепер добру естафету підхопила й столиця Закарпаття.

У столиці області суттєво похолодало. Мороз сягає вночі вже трьох градусів. Зранку на траві іній, а в деяких районах області взагалі – сніг. Але в Ужгороді на набережних, на площі Народній та в Боздоському парку ще рясно цвітуть троянди. Вони ніби й не відчувають холоду і не збираються реагувати на погоду.

На межі Закарпатської з Львівською областями зранку надзвичайно гарно.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зробив унікальні знімки наближення карпатської зими.

zakarpatpost.net