Бий, щоб боявся! Чому закарпатські методи фізичного виховання дітей є неприйнятними у світі

На Закарпатті, на жаль, досі багато хто виховує дітей за допомогою фізичного насилля.

У багатьох країнах заборонена практика виховувати дітей із застосуванням фізичної сили – бити по сідницях. Однак, батьки все ж вдаються до такого способу дисциплінування дітей, пишуть в The Conversation.

 

Одне з нових досліджень показує, що процес биття дітей по сідницях збільшує ймовірність негативних наслідків для здоров’я і розвитку дитини. Сюди можна включити психологічні проблеми, зловживання наркотиками, схильність до суїциду, фізичні проблеми розвитку і поведінки.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Результати дослідження Університету Міссурі показують, що коли дитину били по сідницях з 15 місяців життя, вона згодом виявляла поганий характер і була менш схильною до позитивної поведінки в 5 класі і навіть в підлітковому віці.

“З кожним ударом діти відчувають не тільки фізичний біль, але і емоційний. Для них це знак, що батьки не люблять їх. Для дітей такий вид покарання – це повідомлення про те, що вони не хороші. А це призводить до агресивної поведінки в майбутньому”, – зазначив експерт батьківства Керол Ліберман, пише Сьогодні.

Нагадаємо, шкільна успішність дитини залежить від того, що їй давали на сніданок в ранньому дитинстві. Такого висновку дійшли вчені з США. Найкраще, на їхню думку, вчаться діти, які звикли снідати кашею.

zakarpatpost.net