Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 листопада

Сьогодні день на Закарпатті був багатим на події.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Ужгород відвідала Міністр освіти Лілія Гриневич. Вона зустрілася із представниками влади, нацменшин та журналістами і заявила, що діти із угорської нацменшини на Закарпатті стали заручниками виборчої кампанії в Угорщині.

На Закарпатті був перший на території сучасної України гірськолижний курорт. Легенди краю розповідають, що з 1820-30-х років австрійські підприємці, яким належали навколишні ліси та гори, родини Ґрьодль і Шмідт, спорудили перші гірськолижні витяги і трампліни на горі Погар.

Ужгородських дітей, що одягнули Перефі, звинуватили у вандалізмі. Група школярів (дві дівчини й четверо хлопців) віком від 10 до 15 років, вирішили пожартувати. У такому віці, аби справити враження на інших, дотепи є природними. Компанія знайшла стару викинуту робочу футболку  посеред вулиці і вирішила одягнути її на пам’ятник.

На Закарпатті одні з найгірших елекричок в Україні. Вони то ламаються на ходу, то загораються,то в них розбиті вікна, а про туалети взагалі не хочеться навіть згадувати.

Бруд і сморід наповнюють вагони. Складається враження,що Укрзалізниця думає, що в нашій області поїздами перевозять тварин, а не їздять люди.

Чому покровителем Мукачева став святий Мартин? Відомо тільки те, що 22 травня 1376 року грамотою королеви Єлизавети місту Мукачево надано дозвіл використовувати печатку із зображенням Святого Мартина, покровителя місцевої церкви.

В Ужгороді вже протягом тривалого часу на площі Кирила й Мефодія паркуються автомобілі. Найчастіше – біля Укртелекому та біля ТЦ «Смерічка».

І така тенденція спостерігається не кілька днів, чи тижнів, а вже давно.

zakarpatpost.net