Скільки іноземців навчається в Ужгороді

Учора День студента відзначала не лише закарпатська молодь. В УжНУ кількість іноземців зростає з року в рік.

Закарпаття стає справді інтернаціональним краєм, де здобувають знання  вихідці з понад 20 країн світу. Найбільше їх традиційно на медичному.

«Перший курс УжНУ торік закінчило 250 іноземців, загалом в університеті освоюють ази професій 330 студентів із зарубіжжя. Найбільше – із Індії, – наголосила заступник відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ Іванна Стерчо. – Найчастіше громадяни інших країн обирають медичний факультет №2 , спеціальність «Лікувальна справа». Дехто навчається також на стоматологічному. Загалом наш ВУЗ входить до п’ятірки українських університетів, де здобуває знання найбільша кількість індійських студентів разом із Харківським національним медичним університетом, Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна, Національним медичним університетом імені О. О. Богомольця, Запорізьким державним медичним університетом. Наш виш отримав ліцензію на навчання іноземних студентів у 2016 році».

За словами самих іноземців, Ужгород прийняв їх тепло, а навчальний процес проходить на англійській мові.

«На Закарпатті я відкрила для себе нові можливості. Тут можна користуватися бібліотеками безкоштовно, Інтернет дешевий, навчання також вартує у рази менше, ніж у мене на батьківщині. Навіть гуртожитки в Україні зовсім інакші. У кімнаті проживають всього кілька хлопців чи дівчат, а в нас  – до 20-40 осіб одночасно. Вчитись у таких умовах непросто і засвоювати  матеріал можуть далеко не всі», – розповіла газеті «Наш Ужгород»  Крістіна Пертроу Джонес із Нігерії.

Раніше Крістіна навчалася у Луганську, а зараз тут їй так сподобалося, що після отримання диплому мріє залишитися працювати в Ужгороді.

Слід зазначити, що за даними Українського державного центру міжнародної освіти, в Україні здобувають освіту близько 64 тисяч іноземців із 148 країн світу. Серед них 6145 – індійці. Отже, приблизно кожен десятий іноземний студент приїжджає до нас з Індії. Більше – тільки з Азербайджану та Туркменістану.

zakarpatpost.net