«Закарпатське божоле»: космічні вина, хитринка із входом та 20 тисяч за можливість представити продукцію

Сьогодні офіційно стартував 10-й ювілейний фестиваль «Закарпатське божоле».

Хоча першу діжку було відкурковано ще в четвер, лише нині ужгородці на гості міста отримали змогу потрапити у п’янкий світ напою богів.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Винороби традиційно розквартирувалися у «Совиному гнізді». Вони представили дійсно широкий і розмаїтий вибір продукції, щоправда, з назвами вин, у бажанні проявити креативність, досить сильно окремі з них  перегнули палку. Що, скажімо, означає, вино «Космічне». Його що в іншій галактиці робили?  Або «Чорний принц»? Він лише для темношкірих споживачів? І аналогічних назв багато.

Вхід організатори зробили безкоштовним, але подбали й про «хитринку», аби все ж відвідувачі заплатили за можливість побувати на винному святі – їм пропонують придбати сувенірний бокал, за який потім  дають “Картку народної дегустації”, яку можна обміняти на 1 літр вина, яке сподобається. Саме ці картки вплинуть і на визначення переможця. Ним стане той, хто збере їх найбільше.

А от участь у фесті – платна. За місце підприємці повинні були заплатити від 14,5  до 20 тисяч гривень.

Оскільки бажаючих стати учасниками заходу цьогоріч було дуже багато, організатори провели аукціон, на якому перемогли ті, хто запропонував найвищу ціну, а саме: п’ятеро виноробів, які запропонували за місця 14,5 тис. грн., 16 тис. грн., 17 тис. грн. та двоє по 20 тис. грн. (за 3 дні роботи). Загалом учасниками «Закарпатського божоле» стали  10 підприємців з Ужгорода та Ужгородського району, Мукачева та Мукачівського району, Хуста та Львова.

А крім вина на фесті можна скуштувати  сири, мед, ковбаси та інші смаколики. Також для учасників дійства облаштовано фотозону, де професійний фотограф безкоштовно фотографує всіх, хто забажає.

А ще – волонтери “Руху підтримки закарпатських військових”, пропонують гостям сувеніри, глінтвейн та солодощі.

Щодо інших розваг, то нині з концертною програмою виступить «Рокаш», а завтра – «Чаламада».

Фото Ужгородської міської ради

zakarpatpost.net