Що потрібно для того, аби закарпатці мали мінімалку 5 тисяч гривень

Аби мінімальна зарплатня зросла із нинішніх 3200 до 5000 тисяч гривень, як цього вимагають деякі депутати, зростання української економіки має пришвидшитися до 5%, – заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години уряду в парламенті.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

“Економіка почала зростання. Але цього недостатньо для швидких змін у житті громадян. Маємо приймати закони, щоб ми зробили не 3%, а 5-7%”, – заявив прем’єр у парламенті.

Рік тому у бюджеті на 2017 рік уряд передбачив подвоєння мінімальної зарплатні – із 1450 до 3200 грн на місяць. Проте у проект бюджету на наступний рік уряд закладає підвищення мінімальної зарплатні до 3723 грн.

При цьому уряд очікує, що українська економіка зросте на 3%.

Цього року уряду довелося переглядати головні економічні показники. Тоді як бюджет-2017 був розрахований на зростанні ВВП у 3% та інфляції у 8,1%, справжні показники виявилися гіршими, – за розрахунками уряду, до кінця року інфляція може становити майже 11,2%, а економіка зросте лише на 1,8%, пише ВВС. Україна.

Водночас, як неодноразово звертали увагу міжнародні партнери Києва і українські експерти, практично усі сусіди України мають вищі темпи економічного зростання, які тримаються вже кілька років поспіль. Натомість на тлі конфлікту на сході країни український ВВП у 2014-2015 роках скоротився на понад 15%, а невеличке зростання відновилося лише у 2016.

Втім, цього було достатньо, аби уряд тоді вирішив збільшити “мінімалку” удвічі.

zakarpatpost.net