Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 22 листопада

День на Закарпатті пройшов доволі спокійно.

Випадок із впольованою риссю досі не дає спокою як нашим землякам, так і українцям у цілому. Експер-еколог переконаний, що лісника та його сина-депутата серйозно не покарають.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Визначено переможців конкурсу громадських ініціатив. Оскільки автори та прихильники проекту облаштування парку на Набережній Валенберга найактивніше популяризували свій задум і в Інтернеті, і на центральних людних майданчиках міста, саме вони й змогли утримати першість у перегонах.

Цієї осені Центр громадського здоров’я МОЗ України склав перелік ліків, які не варто вживати у випадку грипу чи ГРВІ як дітям, так і дорослим.

До цього списку потрапило усе, за чим ми звикли звертатися до аптеки найчастіше – інтерферони, противірусні препарати (окрім озельтамівіру та занамівіру відповідно до показань); імуномодулятори, комбіновані ліки від застуди.

У ДНР цигарки з закарпатськими фільтрами.

Цей бізнес в окупованому Донецьку “кришують” співробітники “МДБ”.

Про це в інтерв’ю “ОстроВ” розповів аналітик Дмитро Снєгирьов.

У Європі, за винятком Карпат, Балкан і європейської частини Росії, праліси на сьогодні практично зникли. Значна площа зберігається в українських Карпатах, зокрема  на Закарпатті. Вік дерев на території пралісів 400-500 років, їхня висота сягає до 45 метрів. Усі ці території вимагають додаткового захисту, оскільки їх неможливо відтворити.  Включення їх до Списку ЮНЕСКО дає надію на збереження цих унікальних лісових ділянок, оскільки так вони отримують високий охоронний статус.

У2018 році заплановано скорочення дефіциту держбюджету з 2,7% ВВП до 2,4% за підсумками 2017 р. Середньорічний курс долара підвищиться до 29,3 грн (у бюджеті-2017 – 27,2). Також уряд збирається тричі – з 1 січня, з 1 липня і з 1 грудня – підняти соцстандарти. Так, середній прожитковий мінімум (ПМ) виросте спочатку до 1700 грн, потім – до 1777 грн, потім – до 1853, ПМ для працездатних – відповідно до 1762 грн, 1841 грн і 1921 грн, ПМ для непрацездатних – до 1373 +1435 і 1497 грн.

Аварійна конструкція на Швабській біля одного з довгобудів створює небезпеку для пішоходів. Уже далеко не перший рік споруду намагаються продати, але безуспішно. А тим часом  «тимчасовий тунель»,  встановлений  збоку, руйнується.

Визначено ТОП-12 найулюбленіших туристами закарпатських страв. До нього увійшли бограч, пер кельт, ріаплянка та інші наїдки.

zakarpatpost.net