Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 24 листопада

Нині на Закарпатті була чорна п’ятниця. У багатьох магазинах можна було придбати речі за акційними цінами. Але ажіотажу при цьому не спостерігалося.

Сестри Кароліна та Тамара Бровді (доньки відомого закарпатського скульптора Івана Бровді), Світлана Самойлюк і ще декілька мукачівок, що мають чуйні серця і сильний характер, не просто підбирають покинутих кошенят, цуциків.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Вони рятують життя покаліченим та хворим домашнім тваринам, а часом бувають і такі випадки, коли доводиться рятувати виснажених вихованців цілком заможних господарів. І все це – на волонтерських засадах, жертвуючи інтересами родини, за велінням небайдужої душі. Про це вони й поділися з читачами газети «Мукачево Express».

Перед початком зими багато хто з краян відчуває психологічний дискомфорт. Дехто – просто  не любить морози, а в декого просто починається сезонна депресія. Що з цим робити?
Про це розповіла газеті «Наш Ужгород» заступник голови ГО «Асоціація арт-терапевтів Закарпаття», практикуючий психолог, автор та ведуча тренінгів особистого розвитку, організатор та тренер ряду проектів із саморозвитку Яна РЕГА.

Шкварки – одна з головних закарпатських страв. Як же правильно  їх приготувати, як зберегти і як використовувати. Про це – у нашій постійній рубриці «Домашня кулінарія».

Цими днями Микола Деревляник з Ужгорода відзначив сторічний ювілей. Чоловіку довелося пережити кількаразову заміну влади на Закарпатті, війну, жити в різних куточках області… але так любити життя, як він – вміють далеко не всі. Напевно, саме ця риса й допомогла йому, незважаючи на вік, залишитися бадьорим, життєрадісним іще сповненим планів на майбутнє.

Про вирубку лісів нині говорять усі. Тонни здорових дерев потрапляють під суцільне нищення. Їх вивозять у інші області та за кордон. Селянина, який зрубав одне дерево, щоб обігріти оселю можуть засудити до реального тюремного терміну у той час, як чиновники невпинно збагачуються завдяки унікальним пралісам. І прикривають їх не хто інший, як ті, хто має найбільше оберігати – лісники.

zakarpatpost.net