Насилля в родинах зазнали 2 тисячі закарпатців, у тому числі – 51 дитина

Цьогоріч до правоохоронців області надійшло понад 2 тисячі звернень щодо насильства в сім’ї, у банк даних родин, які опинилися у складних життєвих обставинах з приводу насильства, соцпрацівники занесли 173 сім’ї, у службах у справах дітей перебуває на обліку з приводу насильства чи жорстокого поводження з ними 51 дитина.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Однак офіційна статистика відображає лише верхівку айсберга, люди не поспішають до правоохоронних органів у таких випадках, приховуючи факти насильства від широкого загалу. І йдеться не тільки про фізичне насилля, а й його латентні форми: сексуальне, фінансове, психологічне, вербальне.

Насильство часто носить прихований характер, тому що ані жертви, ані їхні кривдники не готові розказати про проблему, вона ретельно прихована від сторонніх очей за страхом і відчуттям провини. Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є, повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

В рамках Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок з 25 листопада по 10 грудня триватиме акція „16 днів активних дій проти насильства”. До кампанії, яка спрямована привернути увагу до запобігання та припинення насильства по відношенню до жінок та дівчат, долучиться і Закарпаття. Правоохоронці, зокрема, планують виїжджати в населені пункти для підвищення обізнаності людей стосовно цієї теми та з метою виявлення сімей, члени яких страждають від насильства. Протягом двох тижнів в області відбудуться і різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи задля підвищення інформованості суспільства про цю проблему. Зокрема, тренінги, вуличні акції, конференції, дискусії, автопробіг, флешмоби.

zakarpatpost.net